Po tretej vlne opäť v plnom nasadení

17.05.2021

Počas tretej vlny pandémie sme boli nútení aktivity obmedziť, väčšina z nich však prebiehala za dodržiavania aktuálnych protipandemických opatrení a s nižším počtom účastníkov. Po uvoľnení opatrení môžeme opäť naplno pomáhať klientom v získavaní zručností v oblasti finančnej gramotnosti, v oblasti prípravy stravy a v oblasti záhradníčenia. Niektorých z nich sme inšpirovali a rozhodli sa vypestovať si nenáročné paradajky aj doma. Vypestovať chutné plody z vlastnej priesadky prináša radosť a dodáva úplne iný rozmer ako paradajka zo supermarketu.  Vypestované produkty zo záhrady spracovávame aj v kuchyni pri varení. Kurzy varenia sú prostriedkom na získanie zručností a tiež forma materiálnej pomoci zúčastneným. "S financiami opatrne! Dobre premýšľaj čo kúpiš - čo potrebuješ a čo nie!" nielen takto jednoducho sa snažíme naučiť klientov zodpovedne pracovať s vlastnými financiami, upozorňujeme na riziko zadĺženia a pomáhame pri oddlžovaní. Projekt je podporený z Active Citizens Fund, ktorý je súčasťou finančnej pomoci Islandu, Lichtanštajnska a Nórska 15 členským štátom Európskej únie. ACF na Slovensku spravuje Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti a Karpatskou nadáciou. Celkový rozpočet projektu je 16 667 eur a trvá 18 mesiacov.